Het ontstaan

Initiatief
De Bedrijvensociëteit A37 is in 1993 ontstaan uit een initiatief van bedrijven, gevestigd in Noord-Overijssel en Drenthe, die in het verleden financieel hebben bijgedragen aan de verdubbeling van de N37 (de weg Hoogeveen-Emmen-Duitse grens) tot A37. In totaal heeft het bedrijfsleven een bedrag van fl. 3,2 miljoen opgebracht om deze verdubbeling mogelijk te maken. Begin 2008 is de Rijksweg A37 officieel geopend. De verdubbeling wordt ook in Duitsland doorgevoerd. De plannen liggen klaar om de weg door te trekken tot Oldenburg. Deze belangrijke ader maakt de ontsluiting van Noord-Nederland een feit!

Doelstelling
Doelstelling van de Bedrijvensociëteit A37 is het bevorderen van de economische ontwikkeling in de regio en het stimuleren van het zakelijk verkeer tussen de leden door middel van informele en persoonlijke contacten. In de afgelopen jaren is de Bedrijvensociëteit A37 uitgegroeid tot een netwerk dat enig in zijn soort is in Noordoost-Nederland.
 
Leden
Leden van de Bedrijvensociëteit A37 zijn algemeen directeuren en voorzitters van raden van bestuur van ca. 120 grotere bedrijven gevestigd in Noord-Overijssel en Drenthe. Ook vele bestuurders waaronder de commissaris van de Koning Drenthe, gedeputeerden van de provincie Drenthe en de burgemeesters van de gemeenten in Drenthe en Overijssel zijn lid van de Bedrijvensociëteit A37.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten van de Bedrijvensociëteit A37 worden gehouden op iedere derde maandag van de maand van ca 17.00 tot 20.30 uur in het sfeervolle Châteauhotel en -Restaurant De Havixhorst in De Schiphorst bij De Wijk. Voor iedere bijeenkomst wordt een gerenommeerd spreker uitgenodigd.

Lustrumreis
Elke vijf jaar vindt een lustrumreis plaats. In 1998 werd met de leden een meerdaags bezoek gebracht aan IJsland, in 2003 bezochten de leden Malta. In 2008 hebben de leden Boedapest in Hongarije bezocht. In 2013 vierden de leden het vierde lustrum in Edinburgh in Schotland. En in 2018 ging de reis naar Lissabon in Portugal.